tiistai 22. maaliskuuta 2011

Skotlanti- Edinburgh 17.-20.3.2011

17. päivän iltana oli matkaseurueen kanssa treffit Tampereen lentokentällä, josta kaikkien tarkastusten jälkeen pääsimmekin nousemaan jo Ryanairin koneeseen, hiukan pisti hymyilyttämään, että matkustamme jossain eläinluokassa kanojen kanssa, kun lento lähti rahti terminaalista :D
Skotlantiin päästyämme siirryimme taksi jonoon josta jatkoimme matkaamme hotellille Holiday Inn Express-Waterfront:iin joka sijaitsi n.4km. päässä keskustasta.
Ilta meinas siinä väkisinkin venahtaa, mutta olihan se pakko antaa periksi jos meinas aamusta taas lähteä liikenteeseen.
Ensimmäisenähän meillä oli suunta Edinburghin linnaan, pari tuntia siinä tallustaen ja toisen pubin kohdalla päätimme ottaa taksin jos ei nyt sitten linna satu olemaan kulman takana.
Taksilla pääsimmekin nopsaan perille ja liput ostettuamme aloitimme kiertämisen.


Tarkoitus oli vielä linna kierroksen jälkeen jatkaa kierrosta maanalaisissa tunneleissa,´mutta huonon kenkävalintani takia ehdottaessani toista kierrosta seuraavalle päivälle ei kukaan pannut hanttiin.
Pieni kaupunki kierros ja hotellille, päiväunille.
Vanha ei taida enään oikeen jaksaa, nuoriso kävi meitä siinä herättelemässä ja tunnin verran jaksoimme olla vielä hereillä ja käydä lähi ostoskeskuksessa, kun teki mieli takaisin nukkumaan, eikä siinä tainnut pää kunnolla koskettaa tyynyä kun oli jo taju kankaalla.
Seuraavana aamuna taas pirteenä pystyssä tai liikaa nukkuneena entistä väsyneempänä, aamupalalle.
Hotellin edestä nappasimme nyt bussin jolla matkasimme keskustaan ja tietenkin toisessa kerroksessa, elämyshän sekin.
Käveltyämme hetken, päädyimme
Sir Walter Scott:n monumentille.
Kaikki 287 porrasta ylös kiivetessä ja alas laskettaessa saivat jalat maitohapoille.
Puolessa välin matkaa meinas jo pakokauhu iskeä, mutta ylös vaan kun tuonne asti on matkustettu ja kiipeäminen aloitettu. Jos ei korkeanpaikan kammoa olis ollut, oisi maisemista voinut nauttia pidempäänkin,mutta...
Monumentilla oli korkeutta 61m. ja kapeni kokoajan ylöspäin mentäessä, että jos viimeistä "ovi" aukkoa odotatessani, luulinkin jo ett siellä tulee seinä vastaan kun portaat kapeni ja niin myös seinämät.lopussa sai siis minäkin reilut 150cm. mennä hiukan kumarassa.Tämä oli "feikki" Marilyn ilmiö paljasti kiltin alta mustat boxerit.

Päivä kierroksen mitta 45min. tunneleissa
Päivän ensimmäinen kierros päättyi wiskyyn ja pikkuleipään ja toista iltakierrosta odotellessa tuli kierreltyä taas ja nähtyä yhtä sun toista :)
Tulipahan nämäkin kokeiltua. Vaikka kaupunki oli kaunis, sen roskaisuus yllätti.
Aamulenkillä, paikalliseen ruokakauppaan Asdaan ennen 8.
 Kevään ensimmäiset mansikat, tuli ostettua ja maistettua.
Isoja ja ei kovin makeita.
Nämä mansikat vasta päivällä jostain ruokakaupasta, niitähän piti kiertää ja katsella :)
Ja pari ilmakuvaa.


Matka oli paljon antava, paljon tuli kaikkea nähtyä ja ihmeteltyä ja varmasti joskus vielä teen Edinburghiin uuden matkan koska vielä jäi paljon katsomatta<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti